Wat kun je doen tegen droog haar?

Heb jij ook zo’n last van verschrikkelijk droog haar? Zeker bij dames met krullen kan droog haar een groot probleem zijn. Je haar voelt duf, futloos, meer dood dan levend, pluist aan alle kanten en lijkt soms wel op een bos stro. Heel vervelend, maar er is gelukkig iets aan te doen. We helpen je in dit artikel op weg met het bestrijden van droog haar.

Gebruik de juiste shampoo

De drogisterijen en supermarkten staan vol met verschillende soorten shampoos. Echter, veel mensen denken dat de één of andere shampoo niet veel verschil maakt. Dat klopt deels. Veel goedkopere shampoos zijn zodanig verdund met water, dat het verschil in ingrediënten eigenlijk te verwaarlozen is. Wanneer je kiest voor een wat duurdere en kwalitatievere shampoo, zoals Kerastase Nutritive, maken de verschillen in ingrediënten wel degelijk uit, omdat deze shampoos een stuk minder verdund zijn met water. Kies voor een shampoo voor droog haar en probeer shampoos met synthetische gladmakers in de vorm van siliconen en parabenen zo veel mogelijk te vermijden, omdat deze het haar nog meer uitdrogen. De wat duurdere shampoos en shampoos op natuurlijke basis zijn vaak volledig vrij van deze synthetische gladmakers.

Wees voorzichtig met je haar

Jouw droge haar is vaak broos en breekbaar en daarom is het belangrijk dat je voorzichtig en zorgvuldig met je haar omgaat. Probeer na het douchen je haar niet droog te ‘schrobben’ met een handdoek, maar sla de handdoek, of nog beter: een T-shirt, om je hoofd om je haar langzaam op te laten drogen. Ook het regelmatig dragen van een muts of pet kan je haar nog verder beschadigen. Wanneer je last hebt van droog en beschadigd haar is het föhnen van je haar een absolute no go.

Gebruik voedende producten

Droog haar heeft baat bij verschillende voedende producten zoals herstellende serums, oliën of maskers. Experimenteer een beetje met wat het best bij jou werkt. Avocado-olie of arganolie kan met een paar drupjes per dag al een groot verschil maken voor jouw anders zo doffe kapsel. Ook hebben veel mensen baat bij maskertjes. Laat je masker zo lang mogelijk intrekken om de actieve ingrediënten zo goed mogelijk hun werk te laten doen. Ideaal om te doen op een vrije dag bijvoorbeeld. Zorg ook dat je er bij alle verzorgende producten voor jouw coupe op let dat je kunstmatige gladmakers zo veel mogelijk vermijdt.

Scheren.nl
Logo
Shopping cart