Waarom is goede verzorging zo aantrekkelijk?

Wat maakt een man of vrouw aantrekkelijk? Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar enkele algemene kenmerken worden eigenlijk altijd wel genoemd. Denk aan humor en zelfvertrouwen. Ook wordt eigenlijk altijd wel gesteld dat iemand die zichzelf goed verzorgt een stuk aantrekkelijker wordt gevonden. Wat is hier toch de reden van? Aan de hand van de onderzoeken die hiernaar gedaan zijn, zijn enkele conclusies te trekken op dit gebied. Die lees je in dit artikel zodat jij er direct je voordeel mee kan doen.

Een stralende look

Wie goed voor zichzelf zorgt, zal dat ook aan allerlei lichamelijke effecten merken. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de huid gaat stralen wanneer deze in goede conditie is. Onbewust valt dit mensen op. Je ziet er altijd beter uit met een gezonde gloed en een gezonde kleur. Wanneer je grauw en rauw bent, vinden mensen je minder aantrekkelijk. De juiste huidverzorgingsproducten gebruiken kan dus al een grote stap in de goede richting zijn. Daarmee kan je in ieder geval zorgen dat jouw huid voldoende gevoed en gehydrateerd wordt. Dit kan al direct een voordeel opleveren bij het daten.

Een indirect voordeel

Een belangrijke andere reden waarom persoonlijke verzorging zo aantrekkelijk is, is omdat het meehelpt bij andere factoren die aantrekkelijk gevonden worden. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van zelfvertrouwen. Wie goed voor zichzelf zorgt en weet dat hij of zij er op zijn best uitziet, voelt zich beter over zichzelf. Dit vertrouwen straalt er dan ook van af. Je loopt meer rechtop en met de schouders naar achteren. Daarnaast is het zo dat je ook een vrolijkere uitstraling hebt. Doordat jij je goed voelt over jezelf, geef je dit ook af aan je omgeving en dat helpt je om aantrekkelijk gevonden te worden.

Je steekt tijd in jezelf

Wie de juiste producten gebruikt en ook de tijd neemt om voor zichzelf te zorgen, geeft ook een signaal af. Je steekt tijd in jezelf om de beste versie van jezelf te zijn. Dit vertelt anderen onbewust meer over je. Wanneer je bijvoorbeeld tijd in je verzorging steekt, dan is de kans groot dat je bijvoorbeeld ook tijd in je gezondheid, je carrière en gezin steekt. Dit zijn allemaal zaken die mensen belangrijk vinden, dus wanneer jij dat lijkt te bieden, dan is het zeker aantrekkelijk om met jou in zee te gaan. Dit geeft je de nodige voordelen.

Het voelt gewoon goed

Tot slot is het ook gewoon zo dat het goed voelt om bij iemand te zijn die goed voor zichzelf zorgt. Wanneer je er mooi uitziet en je ruikt lekker, dan is dat simpelweg fijn om in de buurt te hebben. Daarom gaat het ook niet alleen om het verzorgen van huid en haar. Het gaat bijvoorbeeld ook om een lekker geurtje dat je opspuit bij het uitgaan. Juist ook om vrijgezellen te laten merken dat jij goed voor jezelf zorgt en dat je aantrekkelijk bent om bij in de buurt te zijn. Dat is ook precies het doel dat je ermee hebt.

Scheren.nl
Logo
Shopping cart