Waar kunnen luizen niet tegen? Ontdek natuurlijke remedies om van deze vervelende beestjes af te komen

Niemand wil met luizen te maken krijgen. Toch kan het je soms helaas overkomen. Dit is heel vervelend en daar wil je dan zo snel als mogelijk iets aan doen. Waar kunnen luizen niet tegen? Wanneer je dat weet, dan heb je immers direct een wapen in handen om te zorgen dat je snel weer vrij bent van de vervelende beestjes. Gelukkig zijn dit gewoon simpele huis, tuin en keukenmiddeltjes die je kan gebruiken. Je hoeft het dus ook helemaal niet moeilijk te maken. We hebben alle informatie die je nodig hebt in dit artikel verzameld voor je.

Het is niet heel lastig om van luizen af te komen wanneer je deze punten bekijkt. Natuurlijk moet je de middeltjes dan wel op de juiste wijze gebruiken. Lees daarom snel verder voor meer informatie!

Het is belangrijk om het juiste middeltje voor jouw situatie met de luizen te vinden. Daarnaast is het belangrijk dat je er zeker van bent dat je de juiste manier van gebruiken toepast. Alleen op die manier kan je zorgen dat je ook echt een einde maakt aan de overlast die je ervan hebt. Het zal als een overwinning voelen wanneer je dit moment hebt bereikt. Alle reden om de middeltjes te proberen.

Ik heb zelf gelukkig nog nooit met luizen te maken gehad. Het is misschien ook wel zo dat ik veel water en veel gel heb gebruikt in mijn leven. Ik weet niet of het zo is dat het preventief werkt. Ik weet wel dat de middelen die hier genoemd worden allemaal beproefde methoden zijn die bij andere mensen voor groot succes hebben gezorgd. Daar kan jij dus ook goed van profiteren.

Ontdek waar kunnen luizen niet tegen kunnen?

Doden met haarlak of gel

Een goede manier om luizen te doden is door gel of haarlak te gebruiken. Uit observerende onderzoeken blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd al hun haar in model brengen met gel minder last hebben van luizen dan leeftijdsgenootjes. Er wordt gesteld dat de haargel daar dus de reden van is. Het is echter niet zo dat dit een wetenschappelijk bewezen methode is waarmee je kan zorgen dat luizen verdwijnen en niet meer terugkomen. Het is echter wel de moeite waard om het dan dus ook eens een kans te geven.

Doden met een stijltang

Luizen kunnen niet tegen de hitte van de stijltang. Ze zullen verbranden en sterven. Dit is dus een methode die je kan toepassen wanneer je er last van hebt. Het is natuurlijk wel zo dat dit vooral voor jezelf een goede methode. Het is vaak zo dat kinderen de luizen krijgen, maar die dan doorgeven aan de ouders. Het is echter niet altijd een goed idee om de stijltang te gebruiken om kinderen van luizen af te helpen. Het is immers niet de meest risicoloze methode om iets aan dit probleem te doen. Pas daar dus wel mee op.

Doden met azijn

Azijn in je haar smeren om luizen te verdrijven lijkt te werken. Het is natuurlijk wel zo dat je dan wat andere nadelen ervaart. Zo ruikt azijn bijvoorbeeld niet heel erg lekker. Je moet het er dus ook weer goed kunnen uit wassen. Wanneer je echter veel last hebt van het probleem, dan is het natuurlijk niet erg om dit soort maatregelen te nemen. Je kan er dan in ieder geval zeker van zijn dat de vervelende diertjes gedood worden en je niet binnenkort opnieuw met de luizen te maken zal hebben. Dat maakt azijn dus het beste middel in huis dat je kan gebruiken.

Doden met Listerine

Natuurlijke middeltjes gebruiken werkt lang niet altijd. Daarom is het ook wel belangrijk om te wijzen op niet natuurlijke middeltjes. Wanneer je echt een beproefde methode wilt toepassen, dan is het een goed idee om gewoon Listerine in huis te halen. Wanneer je dit gebruikt zoals dat op de gebruiksaanwijzing is aangegeven, dan kan je er eigenlijk wel zeker van zijn dat de luizen snel tot het verleden zullen behoren. Dat geeft je veel rust. Het is natuurlijk wel zo dat het gebruik van Listerine ook nadelen met zich mee kan brengen omdat het niet natuurlijk is.

Veelgestelde vragen: waar kunnen luizen niet tegen?

Werkt water tegen luizen?

Is het echt zo simpel dat je luizen kan doden met water? Helaas hebben we slecht nieuws, want dit is geen middel waarmee je kan zorgen dat luizen uit je haar verdwijnen. Het is juist tegenovergesteld. Luizen kunnen lang overleven in water. 

Werkt eau de cologne?

In sommige warme landen wordt eau de cologne ingezet als middel tegen luizen. Hiervoor geldt echter hetzelfde als voor haarlak en gel. Het kan zijn dat het de beestjes dood, maar dat is alleen door observatie vastgesteld. Het is niet in een onderzoek onomstotelijk bewezen.

Zijn natuurlijke oliën een wondermiddel?

Van sommige natuurlijke oliën wordt gezegd dat het wondermiddelen zijn. Dat gaat bijvoorbeeld om tea tree olie en om lavendelolie. Het zijn verzorgende producten, dus het kan sowieso geen kwaad om ze te proberen. Zeker ook omdat een middel als Listerine behoorlijk stevig is. 

Conclusie

Waar kunnen luizen niet tegen? Wanneer je liever geen bijtende middelen zoals Listerine wilt inzetten, dan heb je een paar opties. Je kan ze doden door ze te verbranden met behulp van een stijltang. Dit is vooral voor jezelf een goed idee, maar voor kinderen is het misschien wat gevaarlijker. Je kan echter wel haarlak of haargel inzetten. Dit zijn methoden waarvan gezegd wordt dat ze werken, al is dit niet wetenschappelijk bewezen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld het gebruik van azijn, verschillende soorten natuurlijke oliën en eau de cologne. Wat in ieder geval zeker niet helpt, is water. Je kan luizen niet verdrinken. De beestjes houden juist van water en zullen zich zo alleen maar beter gaan voelen. Pas dus op dat je niet in deze valkuil trapt als je met luizen te maken hebt!

Scheren.nl
Logo
Shopping cart