Kun je je scheren onder de douche? 5 dingen om te weten

We leven in een drukke wereld waar we vaak haast hebben. We werken lange dagen en proberen elke minuut optimaal te gebruiken: we scrollen door Facebook op het toilet en bellen terwijl we autorijden. Maar is dat eigenlijk wel zo slim? Een nieuwe trend is het scheren onder de douche. Hoewel niet iedereen er echt fan van is, willen je toch een paar handige tips geven. Benieuwd? Blijf dan lezen!

De huid voorbereiden

Een voordeel van scheren onder de douche is dat het warme water je huid voorbereidt. Het opent je poriën en maakt je haartjes zachter, waardoor het scheermes soepeler over je huid glijdt. Dit kan huidirritatie na het scheren helpen verminderen. Dus als je jezelf graag onder de douche wilt scheren, onthoud dan dat je je huid goed moet voorbereiden voor een glad resultaat.

Praktische overwegingen

Het lijkt handig om te scheren tijdens het douchen, maar er zijn een paar praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Zo heb je een condensvrije spiegel nodig om goed te kunnen zien wat je doet. Ook is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt in je douche om je scheerspullen neer te zetten. Bovendien kan het gladde oppervlak van je douche, inclusief het scheermes, het scheren lastiger en zelfs gevaarlijk maken. Je komt met een goede douchecabine 90×90 al een heel eind, want daar kun je je eventueel mee balanceren.

Grip en precisie zijn belangrijk

Vasthouden aan een nat scheermes kan lastig zijn, maar voor een veilige en precieze scheerbeurt is het toch echt nodig. Kies dus voor een mes met een goede grip en denk eraan om aluin te gebruiken om je grip te versterken. Met een stevige grip kun je ook snijwonden en andere kleine verwondingen voorkomen tijdens het scheren onder de douche.

Post-shave verzorging

Na het scheren onder de douche is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Gebruik verzorgingsproducten zonder alcohol die de huid kalmeren en hydrateren, zoals aftershaves die speciaal gemaakt zijn om je huid zacht te maken. Droog ook je scheermes goed af om roest en kalkaanslag te voorkomen, zodat je mesje langer meegaat.

Neem de tijd voor een optimale scheerervaring

Hoewel scheren onder de douche tijd kan besparen, is het belangrijk om af en toe rustig de tijd te nemen voor je scheerbeurt. Probeer 2 of 3 keer per week rustig alle stappen te volgen tijdens het scheren. Zo kun je niet alleen huidirritatie voorkomen, maar ook voor een gladder en strakker resultaat.

Scheren.nl
Logo
Shopping cart