Hoe vaak naar de kapper voor gezond en stijlvol haar?

Met jouw kapsel zeg je alles. Het is het anker van jouw look en zorgt voor jouw zelfvertrouwen en voor het imago dat je hebt naar de buitenwereld. Je wilt dus wel dat jouw haar gezond en stijlvol is. Hoe vaak naar de kapper gaan is dan een goed idee? Hier is geen simpel antwoord op te geven. Waarom niet? Omdat dit onder andere te maken heeft met het soort haar dat je hebt. Het is dus vooral belangrijk om te bekijken wat je moet doen in jouw specifieke geval. Dit klinkt misschien lastig, maar dat is het niet. Wij gaan je namelijk helpen. In dit artikel vind je alles wat je moet weten om altijd op tijd bij de kapper te zijn!

1. Sterk krullend haar

2. Licht krullend haar

3. Kroeshaar

4. Beschadigd haar

5. Halflang dik haar

6. Halflang fijn haar

7. Kort haar of pony

Wil je precies weten hoe vaak je naar de kapper moet om jouw haar gezond te houden? Je leert het door snel verder te lezen.

Wat je zal ontdekken is dat zowel je haarstijl als het soort haar waar je simpelweg mee geboren bent van invloed is op hoe vaak je de kapper moet bezoeken. Wanneer je echter goed de adviezen in dit artikel volgt, dan wordt het allemaal een stuk gemakkelijker om het goed bij te houden.

Ik heb er ook veel aan gehad om me meer te houden aan een bepaalde routine. Mijn haar is wat korter en ik ontdekte dat ik er dus meer aan had om net wat eerder naar de kapper te gaan dan ik normaal altijd deed. Daarom is het ook slim om de informatie uit dit artikel op te volgen.

Hoe vaak naar de kapper voor gezond en stijlvol haar?

Sterk krullend haar

Heb je sterk krullend haar? Dan zit je goed, want dan is één keer per 12 weken naar de kapper gaan vaak wel voldoende. Het is voor jou namelijk juist belangrijk om de textuur en dynamiek van je kapsel te bewaren. Door dus niet te vaak in de stoel bij de kapper te gaan zitten houd je jouw haar juist in model, in plaats van omgedraaid.

Licht krullend haar

Heb je licht krullend haar? Houd dan elke 8 tot 12 weken een gaatje in je agenda vrij om naar de kapper te gaan. Je wilt niet dat je haar te lang wordt en dat je met gespleten punten komt te zitten. Op tijd laten bijwerken door de specialist is dan dus de manier waarop je dat oplost. Zelf je haar goed hydrateren in de tussenliggende periode is ook belangrijk.

Kroeshaar

Kroeshaar brengt veel werk met zich mee. Eén ding is echter wel gemakkelijk: je hoeft nauwelijks naar de kapper. Eén keer per jaar is vaak wel genoeg. De wilde groei blijft altijd in model en gespleten punten heb je nauwelijks. Dus hoef je er ook bijna niets aan te doen om het zo te houden. Wel zo simpel dus!

Beschadigd haar

Er zijn allerlei bedreigingen die je haar kunnen beschadigen. Zelfs kleuren of stylen kan gevaarlijk zijn. Dan is het juist belangrijk om het weer gezond en stijlvol te krijgen. De oplossing daarvoor is simpel. Je gaat dan gewoon wat vaker naar de kapper. Zo kan het zich beter herstellen. Na enkele maanden kan de frequentie dan omlaag.

Halflang dik haar

Heb je halflang dik haar, dan is eens per 2 of 3 maanden naar de kapper gaan wel genoeg. Zeker wanneer je er voldoende aan doet om je haar in goede conditie te houden, bijvoorbeeld door het gebruik van haarmaskers en meer van dit soort middelen. Alleen de punten hoeven dan zo nu en dan te worden bijgewerkt.

Halflang fijn haar

Als je halflang haar hebt, maar dan van het fijne soort, dan is het beter om 4 tot 6 weken aan te houden tussen je kappersafspraken. Jouw haar kan er wat sneller futloos gaan uitzien. Door de kapper erbij in te schakelen kan je er dan zeker van zijn dat het er weer goed uit gaat zien.

Kort haar of pony

Maak je de keuze voor een kort kapsel of een pony? Dan zit je wel om de 2 tot 4 weken in de kappersstoel. Dat is natuurlijk ook een logisch gevolg van het specifieke kapsel waar je voor kiest. Het kost nu eenmaal gewoon meer werk om dit goed bij te houden.

Veelgestelde vragen: hoe vaak naar de kapper?

Hoe vaak moet je minimaal je haar knippen?

Een stelregel die door specialisten wordt aangehouden is dat het belangrijk is om je haar 5 tot 6 keer per jaar minimaal te knippen. Ongeacht je kapsel en je haarsoort. Dat komt er dus op neer dat je ongeveer eens per 10 weken minimaal naar de kapper moet voor gezond haar.

Hoe laat je je haar groeien?

Wanneer je je haar laat groeien van een korter kapsel naar een langer kapsel, dan moet je dus ook je frequentie van kappersbezoeken verlagen. Het is dan slim om tijdelijk een periode van eens per 12 weken aan te houden. Tot het haar lang genoeg is.

Wat gebeurt er als je niet knipt?

Naar de kapper gaan is essentieel voor de gezondheid van je haar. Je kan het wel heel lang laten groeien door nooit naar de kapper te gaan, alleen gaat het dan splijten. Dit kan tot wel halverwege de lokken. Dit is natuurlijk lelijk en ongezond.

Conclusie

Hoe vaak moet je naar de kapper? Dit hangt eigenlijk van twee factoren af. In de eerste plaats is er je haarsoort. Dikker haar vergt minder knipbeurten dan dunner haar. Dit komt bijvoorbeeld doordat het minder splijt. Kroeshaar is wat dat betreft weer nog wat gemakkelijker. Al brengt dat wel weer andere problemen met zich mee. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om je kapsel. Kort haar of een pony moet veel vaker geknipt worden dan lang haar. Als je van kort naar lang haar wilt gaan, dan kan je redelijk lange periodes zonder kappersbezoek overbruggen. Het is echter niet slim om je haar nooit te knippen. Je punten gaan splijten en dit kan grote gevolgen hebben. Wanneer je de tips volgt hoeft dat je echter niet te overkomen!

Scheren.nl
Logo
Shopping cart