Hoe scheer je je balhaar als een pro: Tips en trucs

Een goed verzorgd uiterlijk draait niet alleen om het trimmen van de beharing die je ziet. Juist ook het haar dat je niet direct ziet moet je goed bijhouden. De vraag is dan natuurlijk wel: hoe scheer je je balhaar? Dat is ook een logische vraag, want je wilt natuurlijk niet je geslachtsdelen open snijden. Maar je wilt wel dat het er strak en verzorgd uitziet. Daar kan je dus ook wel wat hulp bij gebruiken. Geen zorgen, want wij gaan je daarbij helpen. We hebben namelijk de tips en trucs van de professionals voor jou allemaal op één plek verzameld. Zo ben je er zeker van dat je schaamhaar strak uit je broek komt!

1. Trimmen en douchen

2. Scheergel aanbrengen

3. Het juiste mesje

4. De beste techniek

5. Het mesje schoonmaken

Het hoeft helemaal niet lastig te zijn om je balhaar goed te scheren. Mits je maar weet in welke volgorde en met welke techniek je moet werken. Dat leer je hier!

Het goed bijhouden van je balhaar biedt jou allerlei voordelen. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld veel hygiënischer. Bovendien is het ook beter voor je seksleven. Daarnaast voelt het ook gewoon comfortabel. Dus ook voor jezelf is het gewoon fijn om dit netjes bij te houden. Alle reden om dus werk te maken van het optimaal scheren.

Het bijhouden van mijn balhaar was vroeger niet belangrijk voor me. Tot ik de voordelen ervan ontdekte. Daarna heb ik me verdiept in hoe je dit het beste kon doen en sindsdien ziet het er altijd strak verzorgd bij mij uit. Omdat ik weet hoe fijn dit voelt, wil ik het ook zo graag met jullie allemaal delen.

Hoe scheer je je balhaar als een pro: Tips en trucs

Trimmen en douchen

Dit is vooral belangrijk wanneer je de allereerste keer gaat scheren. Je hebt nu namelijk te maken met flinke wildgroei. Voordat je alles strak gaat scheren, zal je dus eerst moeten zorgen dat het beter handelbaar wordt. Trimmen kan je bijvoorbeeld met een tondeuse of een schaar doen. Het hoeft niet netjes, als alles maar een stuk korter is. Om dan vervolgens even te douchen om alle losse haren goed weg te spoelen. Je haar wordt bovendien door het water wat zachter voor het vervolg.

Scheergel aanbrengen

Na de douchebeurt kan het echte scheren beginnen. Zoek allereerst een goede scheergel uit voor je ballen. Die kan je gewoon bij specialisten vinden. Zorg dat je alles goed insmeert, om er zeker van te zijn dat het mesje zeer soepel glijdt. Een ander voordeel van het gebruik van scheergel is dat dit een stuk zachter voor je huid is. Ook bescherm je jouw huid ermee en maak je dus de kans op snijwondjes een stuk kleiner.

Het juiste mesje

Heb je je ballen en schaamstreek goed ingesmeerd met scheergel? Dan kan het mes erin. Doe dit niet zomaar met een wegwerpmesje. Kies voor een goed barbiersmes dat schoon en fris is. Dit is namelijk en garantie dat het lekker scherp is. Bovendien is dit beter voor de hygiëne en voorkom je op deze manier dus ontstekingen omdat er vuil in bijvoorbeeld de haarzakjes komt. Dit is wel zo fijn, want ontstekingen voelen natuurlijk niet fijn.

De beste techniek

De beste techniek is natuurlijk het allerbelangrijkst. Er zijn meerdere zaken waar je op moet letten. Zo moet je de huid goed strak trekken om het mesje soepel te laten glijden. Zo voorkom je snijwonden. Het scheren doe je met de haargroei mee. Daarmee voorkom je irritaties. Wanneer je de scheerbeweging maakt, doe dit dan langzaam en beheerst. Zo zorg je dat je niets onnodig raakt en dat alle haartjes goed worden weggeschoren.

Het mesje schoonmaken

Je wilt natuurlijk volgende keer weer een goede scheerbeurt verzorgen met de tips zoals je die hiervoor hebt gekregen. Daarom is het dus ook belangrijk dat je zorgt dat je mesje goed schoon is. Het is wel heel fijn om naast het gebruik van stromend water ook een zacht borsteltje te kunnen gebruiken. Op die manier kan je de haartjes die wat dieper tussen de mesjes zitten toch ook goed wegpoetsen. Zo is het mes volgende keer weer bruikbaar.

Veelgestelde vragen: hoe scheer je je balhaar?

Hoe begin je met balhaar scheren?

Beginnen met balhaar scheren kan je het best doen door eerst een stukje van je schaamstreek te scheren. Zo kan je het goede gevoel te pakken krijgen. Wel is het belangrijk om dus eerst te trimmen en te douchen, zoals je ook al kon lezen in de stappen van ons plan. Dit is altijd de eerste stap.

Kan je je balhaar droog scheren?

Je balhaar droog scheren is niet aan te raden. Het is veel ruwer en de kans dat je je snijdt is natuurlijk veel groter. Dit is al vervelend wanneer je je baard of je borst scheert, dus kan je nagaan hoe dat is wanneer je jouw ballen op die manier raakt. Dat wil je natuurlijk niet.

Hoe vaak scheer je je balhaar?

Je scheert je balhaar zo vaak als jij nodig acht. Bedenk je wel dat dit haargroei is zoals op alle andere plekken van het lichaam. Dat betekent dat je na een tot anderhalve week wel weer minimaal een keer moet scheren. Maar het kan ook net wat vaker als dat beter voelt.

Conclusie

Hoe scheer je je balhaar? Dat doe je door de stappen te volgen die wij je in dit artikel hebben gegeven. Het begint allemaal bij het trimmen van je haar. De grote wildgroei terugdringen is belangrijk om het scheerproces gemakkelijker te maken. Daarna douche je om de losse haren weg te spoelen en alles zacht en soepel te maken. Vervolgens zoek je je goede scheergel en scherpe mesje bij elkaar. Het scheren doe je behoedzaam en met de haargroei mee. Wanneer je dat doet, kan je zeker zijn van de beste resultaten en de kleinste kans op ongelukken. Vervolgens spoel je het mesje goed schoon en kan je over ongeveer een week dit hele proces nog eens herhalen. Zo kan je er zeker van zijn dat jouw balhaar altijd perfect verzorgd is!

Scheren.nl
Logo
Shopping cart