Hoe krijg je dikker haar: tips en trucs voor een volle haardos

Een mooi volle bos haar ziet er fantastisch uit. Maar hoe krijg je dikker haar? Is het eigenlijk wel mogelijk om je haar dikker te laten groeien? Wanneer je op de juiste manier met je kapsel omspringt, is er veel mogelijk. Je hebt dan zelfs geen trucjes en rare middeltjes nodig. Het is dus zeker aantrekkelijk om eens anders naar de verzorging van je haar te gaan kijken. Op die manier kan ook jij het maximale uit je coupe halen. Wil je weten wat je moet doen? Lees dan snel even verder, want wij geven je alle tips voor een volle haardos!

1. Niet te vaak wassen

2. Voorzichtig met de haarproducten

3. Gezond eten voor je haar

4. Een einde aan stress

5. Producten die wel helpen

Hoewel je haar van nature wat dikker of wat dunner is, is dit lang niet de enige reden waarom de haardos er bij de één voller uitziet dan bij de ander. Lees snel verder om dit te begrijpen!

Een volle haardos geeft je veel meer mogelijkheden om je haar op een leuke manier te dragen. Daardoor zie je er direct ook een stuk aantrekkelijker uit. Wanneer je goed met je haar omgaat en het ziet er gezond en sterk uit, dan zie je er zelf ook direct een heel stuk beter uit. Dankzij de tips en trucs die je op deze plek vindt, kan het ook voor jou weggelegd zijn om dik haar te hebben.

Zelf heb ik kunnen ontdekken dat een andere manier van verzorgen, bijvoorbeeld door minder haarproducten te gebruiken en voorzichtiger te zijn met wassen, een groot verschil kan maken. Mijn haar ziet er een stuk dikker en voller uit en ik heb eindelijk de mogelijkheden voor de look die ik altijd al wilde hebben!

Hoe krijg je dikker haar: tips en trucs voor een volle haardos

Niet te vaak wassen

De grootste fout die gemaakt wordt, is dat het haar veel te veel gewassen wordt. Het lijkt misschien een fris idee, maar er zit ook een groot nadeel aan. Wanneer je het namelijk dagelijks wast, dan was je ook alle natuurlijke oliën eruit. Dit maakt je haar minder soepel en dus ook veel minder dik. Dat is dus precies het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken. Het is daarom beter om het wassen van je haar te beperken tot twee a drie keer per week voor optimale resultaten.

Voorzichtig met de haarproducten

Dat je het niet te vaak moet wassen, betekent dus ook dat het slim is om je haar niet te vuil te maken. Dat doe je bijvoorbeeld door voorzichtig te zijn met haar producten. Daar kan het haar van uitdrogen. Bovendien heeft een overdaad aan haarproducten ook een verzwarend effect. Dat betekent dat het dus ook inzakt. Het is wel heel belangrijk om dit soort zaken te voorkomen. Minder producten gebruiken is dus beter.

Gezond eten voor je haar

Dik haar is gezond haar. Dus is het ook belangrijk dat je er het nodige aan doet om je haar zo gezond als mogelijk te houden. Dat kan bijvoorbeeld door gezond te eten. Voldoende groente en fruit eten wil in ieder geval altijd wel helpen. Daarnaast is het een goed idee om voldoende Omega 3 vetzuren binnen te krijgen. Overigens is ook voldoende water drinken belangrijk voor vol haar.

Een einde aan stress

Stress en vermoeidheid tasten je gehele lichaam aan. Ook je haar krijgt het flink te verduren wanneer je een zware periode doormaakt. Daardoor zal het ook sneller uitvallen. Wat dus weer betekent dat je haar eerder dunner dan dikker wordt. Actief op zoek gaan naar rust en proberen je zorgen los te laten kan je flink helpen bij het verkrijgen, en vooral het behouden, van een volle haardos. 

Producten die wel helpen

Er zijn allerlei middeltjes op de markt die wonderen beloven. Daar moet je voorzichtig mee zijn. Er zijn echter ook producten die wel bijdragen aan een vollere haardos. Zo kunnen bijvoorbeeld droogshampoo en zeezoutspray het haar dikker laten lijken. Zonder de negatieve effecten van haarproducten zoals we die eerder bespraken. Ook volumepoeder wil nog weleens werken.

Veelgestelde vragen: hoe krijg je dikker haar?

Hoe kan je dun haar dikker maken?

Dun haar dikker maken gaat het best wanneer je wat droogshampoo of volumepoeder erin gebruikt. Haar dat van nature dun is, is wat lastiger dikker te laten lijken, dus dan kan de hulp van de nodige middeltjes wel een verschil maken in hoe het eruit komt te zien.

Wat moet je eten voor dikker haar?

Voor dikker haar eet je aardappelen, eieren, volkoren graanproducten, vlees en vis. Het gaat namelijk vooral om de juiste voedingsstoffen en vitaminen. Denk bijvoorbeeld aan B5 en B8. Wanneer je de juiste dingen eet, dan zal je dit terugzien in hoe je haar eruit komt te zien. 

Is het ene haar dikker dan het andere?

Het ene haar is inderdaad dikker dan het andere. Hoewel dit wel relatief is. Zo hebben roodharigen bijvoorbeeld minder haar, maar is het wel dikker van structuur. Blond en bruin haar is vaak juist wat minder dik, maar de dragers ervan hebben wel veel meer haar om het vol te laten lijken.

Conclusie

Hoe krijg je dikker haar? Wanneer je voorzichtig en zorgzaam met je haar omgaat, is het goed mogelijk om wat dikker haar te krijgen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om enkele gewoontes af te leren. Denk dan aan het gebruik van veel haarproducten en het dagelijks wassen van je haar. Wanneer je dit niet doet, zal je zien dat dit je coupe direct ten goede komt. Daarnaast is het ook slim om op zoek te gaan naar een wat gezondere leefstijl. Beter eten en drinken, maar ook zorgen voor meer rust en voldoende slaap, speelt allemaal mee in hoe dik en vol je haardos eruit komt te zien. Wanneer je van nature wat dunner haar hebt, dan kunnen middeltjes als droogshampoo en wat volumepoeder wel wonderen voor je doen. Het is dus zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen!

Scheren.nl
Logo
Shopping cart