Expert Review: Brothers in Style Precision Viking Tondeuse & Baardtrimmerset

Stijl is belangrijk voor elke man. Het groomen en verzorgen van jouw kapsel en baard staan daarom centraal in het doen van je verzorgingsroutine. Niemand kan dit bovendien beter dan jij dit zelf kan. Jij ziet immers precies voor je hoe jouw look eruit moet zien. En om te garanderen dat je die look ook terugziet wanneer je in de spiegel kijkt, maak je gebruik van de Precision Viking Tondeuse & Baardtrimmerset van Brothers in Style. Deze professionele set laat jou je baard en kapsel bijhouden alsof je een professionele barber bent. In deze review ontdek je wat dit inhoudt en leer je ook alles over de plus- en minpunten van deze set.

De missie van Brothers in Style

Misschien zegt de naam Brothers in Style je nog niet zoveel. Dat is ook niet zo vreemd, want deze fabrikant van professionele kappersapparatuur is nog niet heel lang actief op de markt. Het bedrijf echter wel een duidelijke missie. Het wil de drempel voor echte baard- en haarverzorging flink verlagen. Om daarmee ook direct te zorgen dat elke man weer lekker in zijn vel komt te zitten en zich goed over zichzelf voelt. Een scherpe look speelt daar natuurlijk ook een belangrijke rol in. Wie voor de spiegel staat en tevreden is over hoe hij eruitziet, zal ook met meer zelfvertrouwen de deur uit stappen en de wereld in trekken.

De Precision Viking Tondeuse & Baardtrimmerset is niet het enige product dat de fabrikant op de markt heeft gebracht. In de collectie zijn ook skullshavers, bodygroomers en allerlei accessoires terug te vinden. Wat je ook nodig hebt om jouw look dat scherpe randje te geven, Brothers in Style biedt het. Dit maakt het voor elke man bereikbaar om de beste versie van zichzelf te zijn. Dit is natuurlijk een flinke belofte, dus is het ook de moeite waard om eens uit te zoeken hoe goed de tondeuse en baardtrimmerset nu eigenlijk echt zijn.

Brothers in Style Precision Viking Tondeuse & Baardtrimmerset

Zoals de naam al doet vermoeden is de Brothers in Style Precision Viking Tondeuse & Baardtrimmerset een complete set waarmee je zowel het haar als de gezichtsbeharing kan bijhouden. De moderne man komt graag met een strak kapsel voor de dag, maar voor je enkele dagen verder bent is het alweer haar alweer gegroeid en ziet alles er niet meer zo strak uit als toen je vers uit de kapperstoel kwam. Gelukkig hoef je niet direct terug naar je kapper, want met deze set houd je alles gewoon zelf gemakkelijk bij. Met een tondeuse en een trimmer in de set kan je ook nog eens heel gemakkelijk precies dat bijwerken wat jou op dit moment niet bevalt.

De tondeuse en de baardtrimmer zijn dan ook twee aparte apparaten. Je krijgt eigenlijk tweemaal dezelfde set, maar in verschillende formaten. De grote is voor het precisiewerk voor je kapsel. De kleine is voor de baard, bakkebaarden en de snor die je natuurlijk ook perfect in model wilt houden. Bovendien kan je ook echt heel precies werken, wat met zes opzetkammen per apparaat kan je de lengte van de haren heel nauwkeurig bepalen. Deze klik je bovendien heel gemakkelijk vast op de tondeuse of trimmer, waardoor je direct aan de slag kan.

De tondeuse en trimmer zijn elk afzonderlijk verpakt in een luxe doos die er ook nog eens mooi uitziet. In de set vind je naast de tondeuse en trimmer en de zes opzetkammen per toestel ook nog enkele andere belangrijke accessoires. Zo zit er in elk pakket ook een flesje olie en een borstel. Daarmee kan je gemakkelijk onderhoud plegen aan de apparaten zodat deze weer brandschoon terug in de doos gaan na gebruik. Zo zorg je er zelf voor dat de levensduur van jouw kappersgerei een stuk langer wordt. Dit is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Je kiest immers niet zonder reden voor hoge kwaliteit. Ook zitten de oplaadstations voor de accu’s van beide apparaten standaard in de pakketten. Zo houd je de apparaten altijd klaar voor gebruik.

Brothers in Style Precision Viking Tondeuse & Baardtrimmerset

★★★★★
109,99  op voorraad
Bol.com
as of juli 24, 2024 12:09 pm

Wat kan je met de Precision Viking?

De Brothers in Style Precision Viking Tondeuse & Baardtrimmerset maakt het je vooral gemakkelijk om kapperswerk in eigen hand te nemen. Met de tondeuse en baardtrimmer zorg je met een simpele handbeweging dat jouw haar mooi strak geschoren wordt, precies op de juiste lengte. Doordat de apparaten draadloos zijn en de batterijduur flink lang is kan je er allerlei soorten kapsels mee aanpakken.

Wanneer we kijken naar de tondeuse, dan gebruik je die natuurlijk voor het knippen en stylen van jouw kapsel. Het is vooral een geschikt hulpmiddel voor de kortere kapsels. Al is dit natuurlijk wel relatief, want door de zes verschillende opzetkammen heb je veel grip op de precieze snijlengte die je met de tondeuse verzorgt. Ben je iemand die van een buzzcut of fade houdt in jouw kapsel? Dan is de tondeuse daar het perfecte hulpmiddel voor. Het is daarbij belangrijk om te weten dat deze tondeuse goed geschikt is voor verschillende haarsoorten, waarover later meer.

Eigenlijk geldt voor de trimmer nagenoeg hetzelfde. Met dat verschil dat deze natuurlijk bedoeld is voor het bijhouden van baarden en snorren. Ook de bakkebaarden zijn goed op lengte te krijgen en houden door daar de trimmer voor te gebruiken. De gebruikswijze van de trimmer is gelijk aan die van de tondeuse. Dit is wel zo fijn, want wanneer je eenmaal de slag te pakken hebt, kan je daarmee dus ook zorgen dat je alles in één keer kan verzorgen. Zo zie je er dus ook altijd op je best uit.

De voordelen in gebruik van de Precision Viking

Wat zijn nu eigenlijk de pluspunten van de Brothers in Style Precision Viking Tondeuse & Baardtrimmerset? Laten we beginnen bij het gevoel. Wie de tondeuse of trimmer ter hand neemt, merkt direct verschil met andere tondeuses. Dit model is net iets lichter in gewicht. Daardoor ligt deze ook gemakkelijker in de hand en is het minder vermoeiend om lang bezig te zijn en heel precies te werken. Daarbij is het ook fijn dat de apparaten draadloos te gebruiken zijn. Zo heb je alle bewegingsvrijheid en kan je ze altijd en overal gebruiken. Het volledig opladen van de batterijen kan bovendien binnen drie uur.

Een ander voordeel van de tondeuse en de trimmer is de krachtige motor. Dit is van belang met het oog op de verschillende haartypes. Wanneer je wat dikker of wat stugger haar hebt, dan is het ook altijd wat lastiger om hier goed doorheen te komen met scheerapparaten. Met de tondeuse en trimmer van Brothers in Style hoeft dit geen probleem te zijn. Doordat de motor wat sterker is, kan je net zo gemakkelijk door dit stevige haar glijden als je door het wat dunnere haar doet. Dit maakt het direct een stuk gemakkelijker werken.

Dit voel je als gebruiker ook. Of je nu zelf met het trimmen of scheren aan de slag gaat, of je neemt plaats op een stoel en laat je vriendin, vrouw, moeder of zus het voor je doen. De tondeuse en trimmer glijden zo gemakkelijk over het hoofd, dat je eigenlijk niet meer merkt dat je haren er simpelweg afgesneden worden. Die comfortabele ervaring maakt het ook fijner om jouw look met regelmaat bij te houden. Het is een fijn klusje waar je een goed gevoel van krijgt.

In goede conditie houden

Je krijgt de Brothers in Style Precision Viking set in mooie luxe dozen geleverd. Daarin vind je ook een borstel en een flesje olie, per apparaat, om te zorgen dat je deze in goede staat houdt. Het is ook aan te raden om dit volgens de gebruiksaanwijzing te doen. Al na de eerste keer gebruik merk je hoe gemakkelijk deze tondeuse en trimmer werken. Dit wil je natuurlijk wel op de lange termijn zo houden. Dus is goed onderhoud plegen volgens de voorschriften wel aan te raden. Met de borstel zorg je dat haartjes die zijn afgesneden niet achterblijven. Al is bij het ontwerp ook goed nagedacht en zijn er eigenlijk geen moeilijk bereikbare hoekjes en kiertjes. Dat maakt schoon houden veel gemakkelijker.

Met de olie zorg je ervoor dat de messen van de apparaten soepel blijven lopen. Dit is natuurlijk ook belangrijk, want je wilt wel dat het scheren een fijne pijnloze ervaring blijft. Soepele en scherpe mesjes op de koppen van zowel de trimmer als de tondeuse zijn daar essentieel voor. Er is niet veel olie voor nodig om dit op niveau te houden. Met de flesjes die meegeleverd worden ben je dus voor langere tijd goed voorzien. Bovendien krijg je hulp met betrekking tot wanneer olie nodig is, dat lees je hierna.

Hulpmiddelen bij gebruik

Omdat het de missie van Brothers in Style is om mannen het heft in eigen hand te laten nemen, zonder dat een kapper of stylist nodig is, is het ook goed om te weten dat de apparaten wat handvatten bieden bij gebruik. Zo is bijvoorbeeld op display het één en ander af te lezen tijdens het gebruik. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoeveel energie er nog in de accu zit. Ook zie je tijdens het opladen een indicatielampje om je een goed idee te geven hoe ver het opladen gevorderd is.

Ook krijg je aanwijzingen met betrekking tot het onderhoud. Zo wordt op het display aangegeven wanneer het tijd is om de olie te gebruiken om de messen scherp en soepel te houden. Daardoor kan je er dus ook altijd zeker van zijn dat alles naar behoren blijft werken omdat je er altijd op tijd bij bent. In de handleiding kan je ook lezen hoe je op een veilige manier de messen kan demonteren, bijvoorbeeld voor onderhoud. Ook lees je hoe je ze dan weer veilig terug op het apparaat kan aanbrengen. Ook dit heb je dus gewoon in eigen hand wanneer je de set gaat gebruiken.

Zelf jouw look bepalen

Brothers in Style mag dan een nieuwe naam op de markt voor kappersgerei zijn, maar met de Precision Viking is die naam wel direct gevestigd. Als het de bedoeling is om mannen meer het heft in eigen hand te laten nemen, dan is dat met deze set zeker geslaagd. Het wordt ineens mogelijk om zelf de eigen look te bepalen en bij te houden. Zonder dat daar nog een stylist of kapper bij nodig is. Jij bepaalt hoe jij eruitziet en jij zorgt dat je altijd scherp voor de dag komt, zonder een afspraak te hoeven maken.

Het fijnste daarbij is dat dit dus ook direct voor jouw volledige look geldt. Je werkt niet alleen je baard en snor bij, wat voor veel mannen wel gebruikelijk is. Je kan op dezelfde manier te werk gaan met jouw eigen kapsel. Dit is ineens veel gemakkelijker dan het tot nu toe altijd leek. Veel meer dan de juiste lengte bepalen, de opzetkam erop klikken en de tondeuse aanzetten is niet nodig. Zo zal jouw buzzcut of fade niet meer uitgroeien en zorg je dat jouw kapsel altijd even strak en scherp blijft, ongeacht hoe lang het geleden is dat je voor het laatst in de kappersstoel hebt gezeten. Je kan nu dus echt alles zelf bepalen!

Positive
 • Een complete set met alle benodigdheden
 • Licht in gewicht en gemakkelijk in de hand te houden
 • Zowel tondeuse als trimmer in een set
 • Strak design en luxe verpakking
 • Veel accessoires
 • Gebruiksgemak door het simpel te houden
Negatives
 • Negative

Productkenmerken

Trimmer

 • I78
 • Zwart
 • Roestvrijstaal mes
 • Lithium-ion (oplaadbaar) batterij
 • 5 W vermogen
 • 3 uur laadtijd
 • 4 uur gebruiksduur
 • 203 gram
 • 14,5 X  4,5 CM (L x B)

Tondeuse

 • K78
 • Zwart
 • Roestvrijstaal mes
 • Lithium-ion (oplaadbaar) batterij
 • 5 W vermogen
 • 3 uur laadtijd
 • 2,5 uur gebruiksduur
 • 332 gram
 • 17 cm (L)

Conclusie

De Brothers in Style Precision Viking Tondeuse & Baardtrimmerset heeft alles wat een moderne man wensen kan als het gaat om verzorging van haar en gezichtsbeharing. Wie een bepaalde look voor ogen heeft kan die met deze set helemaal zelf verzorgen. Zelfs wanneer je totaal geen ervaring met kapperswerk hebt. Doordat alles simpel is gehouden en dankzij de krachtige motor en het lage gewicht, is het heel gemakkelijk om met deze tondeuse en trimmer te werken. Wil je dus niet afhankelijk zijn van de agenda van de barber in de stad waar je woont? Dan haal je gewoon deze set in huis en verzorg je alles voortaan gewoon lekker zelf.

Brothers in Style Precision Viking Tondeuse & Baardtrimmerset

★★★★★
109,99  op voorraad
Bol.com
as of juli 24, 2024 12:09 pm

Scheren.nl
Logo
Shopping cart